6 изненадващи ползи от масажа

cuples-massage

 

Разбира се, масажът ви помага да релаксирате, но той има много повече благотворни ефекти от това. Ето шест от тях:

 

  1. Той неутрализира негативните ефекти от продължителното стоене седнал – „Повечето хора се борят с някакъв вид стрес, причинен от неправилна стойка“, каза Арън танасън, професионален масажен терапевт, кинезитерапевт и собственик на Paleolife Massage Therapy в Торонто. „Най-често този стрес се натрупва в раменете и врата.“ Хората, които работят на бюро трябва да внимават. По-напредналите стадии на този стрес се явяват „като болка или слабост в долната половина на гърба.“  За щастие, масажът има свойството да премахва този стрес.

 

  1. Масажът премахва болката в мускулите

Мускулите ви са възпалени? Масажната терапия ще ви е от полза. „Масажът насърчава кръвообращението, по същия начин, по който масажирането на лакътя ви, ако го ударите в масата, ви помага да облекчите болката“, казва Танасън.

Проучване от 2011 година в списание Annals of Internal Medicine, е открило, че масажът е ефективно средство срещу хроничната болка в гърба.

 

  1. Масажът облекчава безпокойството и стреса

„Човешкото докосване, в контекст, в който е безопасно, професионално и приятелско, може да има невероятен терапевтичен и отпускащ ефект“, казва Тансън. Жени, диагностицирани с рак на гърдата, които ходели на масаж 3 пъти на седмица, са споделили, че се чувстват по-малко депресирани и тъжни, твърди научно изследване от 2005 година, публикувано в сп. International Journal of Neuroscience. А изследване в списание Journal of the American Academy of Child and Adolescent Psychiatry, е открило, че пациенти, които са били неспокойни и депресирани са се почувствали много по-спокойни и щастливи след професионално направения масаж.

 

  1. Масажът подобрява качеството на съня

Не само, че добрият масаж насърчава спокойния сън, той помага и на тези, които не могат по друг начин да успеят да си починат. „Масажът спомага за отпускането и добрия сън на хората, които преминават през химиотерапия или лъчетерапия“, казва Лиза Мари де Миранда, масажен терапевт и кинезитерапевт в Paleolife Massage Therapy. „И, ако наскоро сте станали родители, ще се зарадвате да разберете, че хубавият масаж е в състояние да накара бебето ви да прекарва повече време в сън, да плаче по-малко и да бъде по-малко стресирано.“

 

  1. Добрият масаж подсилва имунната система

Проучване от 2010 година, публикувано в сп. Alternative and Complementary Medicine, е открило, че масажът стимулира производството на белите кръвни клетки (имащи ключова роля в защитаването на организма от болести).

 

  1. Масажът облекчава главоболието

 

Учени от Granada University, Испания, открили, че качественият масаж има моментален ефект върху усещането за болка при пациенти, страдащи от хронично главоболие.

 

За подобряване на стойката, премахване на болки в гърба и коригиране на гръбначни изкривявания, както при подрастващи, така и при възрастни, препоръчвам специалния анатомичен колан за изправяне на стойката. За поръчки, пишете в контактната форма, цена 36 лв

6 изненадващи ползи от масажа6 изненадващи ползи от масажа

Post Categories: Видове масажи