Техника на масажа

техника-на-масажа

Техника на масажа
Масажът на цяло тяло се състои от относително малък брой техники, които се повтарят по различен начин според конкретните нужди на областта, която масажирате. За да се опростят нещата, ще разделим техниките на четири основни вида – поглаждане, средно дълбоко и дълбоки масажни техники и вибрации. Изпробвайте различни скорости на сила на натиска, като най-вече се опитате да си изградите чувство за ритъм, така че ръцете ви да преминават плавно от едно движение към друго, без да прекъсват контакта си с тялото. Обичайно, масажа продължава около 50 мин. до един час. Можете да поискате от масажиста да се концентрира върху определена зона по време на масажа. Така една зона ще бъде по дълго третирана в сравнение с останалите области от тялото. Масажите се извършват на топло , удобно , тихо място. Нежна музика може да ви помогне да се отпуснете. След масаж повечето хора се чувстват много спокойни . В известен смисъл облекчение от натрупаното напрежение и болка. Често има усещане на повишена енергия , повишената информираност и по-висока производителност, която може да продължи с дни.
Ползите от масаж и противопоказания за масаж
Масажът може да подпомогне да се освободи хронично мускулното напрежение и болка. Също така подобрява кръвообращението, повишава гъвкавостта, намалява умствената и физическа умора и стрес. Насърчава по-бързо зарастване на ранените мускулни тъкани, подобряване на стойката и намалява кръвното налягане. Подобрява съня и концентрацията, намалява чувството на тревожността и създава цялостно усещане за благополучие.
При някои болестни състояния масажът е противопоказен. Към тях се отнасят пъпки по кoжата, например циреи или заразните обриви, като краста; при натъртвания, разширени вени, треска, възпаление на ставите, тумори или недиагностицирани бучки и при сърдечно-съдови заболявания като тромбоза флебит масаж не се препоръчва. При напреднала бременност трябва да се избягва силния натиск върху долните крайници. Позволени са сами леки , релаксиращи техники. Категорично да се избягва точковия масаж при хора, които страдат от разширени вени.

Post Categories: Видове масажи
Tags: