Студио за масаж София

 

Есенцията на всеки качествен масаж са уменията на масажиста. Не трябва да се подценява и самото студио за масаж, в което ще се правят процедурите.

Колкото и изкусен в действията си да е един масажист, без подходящото студио за масаж, той не би могъл да бъде завършен професионалист.

 

Масажното студио трябва да разполага с определено оборудване.

Най-основната част от него са масите за масаж. Дори и най-професионалните масажни техники няма да имат ефект, ако не сте си набавили качествена маса за масаж. От първостепенно значение е клиентите ви да се чувстват напълно удобно.

Във всяко студио за масаж особено важно е оборудването да е удобно и за самия масажист – ако масата за масаж не му е удобна, то масажът няма да е качествен.

 

Студио за масаж СофияЕлементите, необходими на едно студио за масаж, са разделени на две – основни и второстепенни.

В категорията на основните влизат екстериора и интериора на помещението. Второстепенните включват всички елементи, които на пръв поглед не са чак толкова значими, но става ясно, че без тях не може – те подсилват приятното преживяване у клиентите. Такива са: ароматите в стаята, музикалния фон, инструменталната екипировка на масажиста, дори и тембъра на гласа му, неговата учтивост и тактичност.

Осветлението в масажното студио не бива да е прекалено ярко и да дразни очите, но не трябва и да е твърде приглушено, защото може да създаде неприятни асоциации за твърде интимна обстановка.

Интериорът на студиото за масаж следва да бъде семпъл, за да не се отнема вниманието на клиентите от масажа, но не и прекалено изчистен, за да не навява усещане за оскъдни условия.

За извършването на релаксиращи и козметични процедури, хубаво е студиото да бъде в актуалния ориенталски стил – той извиква усещане за спокойствие у клиентите и подсилва благотворния ефект на масажа.

В едно добро студио за масаж, масажното легло трябва да е внимателно подбрано. Днес има много от тях на пазара, като винаги може да се постигне оптималното съотношение цена-качество. На първо място – масажното легло трябва да бъде удобно и съобразено с цялостната визия на студиото за масаж.

Трябва да има и винаги чисти, приятно ухаещи хавлиени кърпи. Добре е да помислите да освежите обстановката с красиви, ароматни цветя, както и винаги можете да запалите ароматни свещи, или да добавите малко етерични масла с леки, ненатрапчиви аромати, които ще предразположат клиентите ви и ще им помогнат да се отпуснат.

И не на последно място – чистотата. Тя е съществена за всяко едно студио за масажи и е един вид гаранция за качеството на самите услуги.

Студио за масаж София

Post Categories: Видове масажи
Tags: , , ,