Масаж на ставите

Масаж на ставите

Под въздействие на масажа се подобрява кръвоснабдяването на ставите и на близко лежащите тъкани, ускорява се изработването и движението на синовиалната течност, в резултат на което ставите стават по-еластични, укрепват сухожилията и свързващият апарат.
В следствие на натоварванията и пренесените травми ставите може да се подуят, да станат по-малко подвижни, а ставните торбички да се сбръчкат. Масажът не само помага за избавянето от тези неприятни явления, но и  позволява да се предотвратят заболяванията на ставите, като подобрява храненето на ставните тъкани. Навреме проведеният масаж служи като чудесна профилактика на увреждането на хрущялната тъкан, което води до възникването на артрози. С помощта на масаж може да се увеличи амплитудата на движенията в тазобедрените, раменните, лакътните и междупрешленните стави.
При травма на костите масажът съдейства за по-бързото образуване на костна тъкан, стимулира дейността на опорно-двигателния апарат, повишава еластичността на ставния апарат, предотвратява атрофията на мускулите.
Масажът е незаменим при микротравми на ставите, на които са подложени спортистите и хората, упражняващи различни професии, както и тези с наднормено тегло, което води до развитието на такива заболявания като артроза, артрит и други.
Във възстановяващото лечение на травмите и заболяванията на опорно-двигателни апарат масажът е задължителна процедура, тъй като той стимулира регенеративните  процеси, включително и на костната тъкан., предпазва от развитие на атрофия, контрактури, допринася за бързото възстановяване на функциите.

 

 

Post Categories: Видове масажи