Масаж на ръце и кракa

масаж-на-ръце-и-крака

 

Масаж на ръце и крака често се извършва с или преди други масажни процедури, включително процедури за лице, масаж на цяло тяло и прочее .

В някои салони за разкрасяване или масажни студия, масажът започва с накисване в топла вода с няколко капки етерично масло или соли , често мента или лавандула.

След това  масажистът прилага умерено количество масажно масло докато се уверите, че крайниците са топли и готови за процедурата.

Масаж на краката може да започне с поглаждащи движения на горната част на стъпалото в посока на палеца до глезена. Масажът на ръцете включи подобни техники , съсредоточени върху кокалчетата на пръстите и дланите .

Масаж на ръце и кракaПървоначално се започва с лек натиск и се преминава към нарастващ натиск с кръгови движения на палеца и пръстите през дланта на ръката. Тази техника се прилага и върху краката, но с по-голям натиск в областта на петата. Използват се и източни масажни техники, като точков натиск за влияние на други части на тялото и органи. Различните точки са контролни места за регулиране на жизнената енергия в даден енергиен канал и отговарят на различни процеси, системи или органи от човешкото тяло. Ръцете и краката ви извършат всеки ден разнообразни движения, които ги натоварват. Редовните грижи за тях са от съществено значение.

Масажът на ръце е чудесна превантивна мярка, за която вашите ръце, ще Ви се отблагодарят. В съчетание с масаж на краката, това е идеалният начин да се възнагради вашите трудолюбиви крайници.

Post Categories: Видове масажи