Масаж на дупе

масаж-дупе

„Масаж на дупе – еротика или важна част от хубавия масаж“

 

Неделима част от един ефикасен и пълноценен масаж на цялото тяло е и един качествен масаж на дупето.

Много масажисти и масажистки, а и техните клиенти се притесняват щом стане дума специално за масаж на дупе. Масажът в тази област погрешно се възприема като интимна форма на общуване, характерна само за двама души, които имат лични отношения помежду си.

Масажът на дупето, разбира се, винаги може да бъде една приятна и закачлива част от предразполагащата любовна игра между двама души, но тя е и много важна част от професионалния масаж.

Представете си само – ежедневно мускулите в седалищната ни област са подложени на огромно натоварване – седим, ходим, тичаме, изкачваме стълби, провеждаме различни трнировки, които също оказват влияние върху тези мускули. Вследствие на това постоянно напрежение и натоварване, седалищните ни мускули са уморени и напрегнати.

Един хубав и професионален масаж на дупето би имал изключително облекчаващ и благотворен ефект върху тази област.

Масажът на дупето е много специфичен поради характеристиките на тази част от тялото ни – тя е наситена с мастни жлези и е покрита с дебел слой мастна тъкан. Това изисква движенията при масажа на дупето да бъдат насочени нагоре – към гънката, която се намира точно под дупето и надолу към възелите на слабините.

Най-напред тези похвати се изпълняват на едната страна, след това – на другата. Използва се и техника, която е известна като „поглаждане“ . Тя има множество различни вариации, като всяка една от тях е подходяща за един пълноценен и резултатен масаж на дупе, а именно – комбинирано поглаждане, зигзагообразно, под формата на спирали, праволинейно и с редуване. Прилагат се и движения от техника, наречена изстискване – с ръка, сгъната във формата на птичи клюн, надлъжно и с поглаждане само с ръба на дланта на масажиста.

Масаж на дупеПри масажа на дупе има няколко различни вида техники за размачкване – с двата юмрука, ординарно, двойно пръстеновидно или комбинирано, с фалангите, с основата на дланта или с вертикално разположени юмруци.

И така, след като вече сте запознати с ползите и необходимостта на един пълноценен масаж на дупе, то при следващото ви посещение в масажния салон, не се притеснявайте да помолите масажиста или масажистката ви да обърнат внимание и на тази област.

Можете да бъдете сигурни, че след един масаж на цялото тяло, в който е включен и масаж на дупе, ще се почувствате изключително релаксирани и заредени с положителна енергия. Трябва единствено да надскочите предразсъдъците си в името на доброто ви физическо и емоционално здраве.

Post Categories: Видове масажи