Масажни техники

масажни-техники-движения

Масажни техники – състоят се от масажни движения, които основно произтичат от класически шведски масаж. Ако сте запознати с тях, можете по-добре да оцените това, което масажистът прави по време на професионален масаж в студио.
Най-основната техника в шведския масаж е плъзгане или наричана още „effleurage”. Прилага се върху по- големи участъци от тялото, като гърба, краката и гърдите или по- малки, като лицето и деколтето. Тази техника е бавна и успокояваща, ако се извършва с по-голям натиск е подходяща за загряване на мускулите.
Масажни техники Друга често използвана масажна техника е „petrissage” или омесване. Представлява изстискване на мускулната тъкан между палците и пръстите. Тя обикновено се извършва ритмично върху мускулите на бедрата или горната част на ръцете/бицепс и трицепс/.
Триене е техника за масаж, при която масажистът работи върху определен възпален учатък с палеца си. Ако не сте професионалисти, бъдете внимателни, когато я прилагате, тъй като може да нараните себе си или партньора до вас.
Масажната техника за разтягане много често се използва в азиатските стилове масаж, като тайландски масаж и западен стил, наречен „трейгър”. Прилага се също в класически и дълбокомускулен масаж, но не толкова често.
Ако сте любители на бързите и ритмични движения чрез потупване, може да се възползвате от удърната масажна техника, която стимулира и тонизира тялото Ви. Други ударни техники са потупване с върховете на пръстите /обикновено леко по лицето/ и удър с юмруци върху големи мускули групи /бедра/.

Post Categories: Видове масажи
Tags: , , ,