Добър масажист

КАК ДА НАМЕРИМ ДОБЪР МАСАЖИСТ В СОФИЯ?

В днешно време все повече хора се доверяват на услугите на масажисти. Някои прибягват до тях, за да разтоварят след дългата работна седмица или за да облекчат невралгични болки, докато други ползват редовно техните услуги след  след  усилени спортни занимания, с цел постигането на по-добри резултати и дори отслабване. Но запитвали ли сте се как да намерим добър масажист в София?

Добър масажистПървото което трябва да направим е да решим от какъв масаж имаме нужда, за целта може да се наложи да почетем малко специализирана литература по въпроса, ако за първи път се подлагаме на такива процедури. Знаейки от какво имаме нужда вече може да насочим вниманието си към класически студия за масаж, физиотерапевти, кабинети за не традиционни масажи или козметични салони.

Винаги може да потърсим такива специалисти в интернет и определено ще намерим много имена, който за жалост не ни говорят нищо. В полезрението ни първо ще попаднат известните центрове, с утвърдена репутация и клиенти. Но ако искаме да избегнем комерсиалното в случая може да погледнем и по-малките студия. За да не тестваме на сляпо като опитни зайчета  е добре да проверим какво се пише за един масажист във форумите. Не че това е точен критерии, но все пак дава някаква представа, лично аз не бих потърсила услугите на някого, за когото 5 от 6 коментара са негативни. Освен това във форумите се споменават имената на доста добри масажисти, който не работят в големи студия, не плащат за реклама, а разчитат точно на доброто си име и рекламата от типа от уста на уста, за да печелят клиенти.

Естествено  може да попитаме и близки и приятели за мнения и препоръки, но мисля, че техните познания по-въпроса ще са доста по ограничени от тези на гугъл.Остава и въпроса за субективната гледна точка, но нищо не пречи да направим едно лично проучване на тяхното мнение.

Ако търсим добър масажист поради по-сериозни медицински проблеми е задължително да искаме препоръка за такъв от лекуващия лекар или джипито, за да не попаднем на шарлатанин който да ни навреди вместо да ни помогне.

След като вече сме направили своя избор не трябва да забравяме да хвърлим по един поглед върху сертификатите и разрешителното за практикуване, който би трябвало да са поставени на видно място в кабинета. Трябва да сме прецизни и внимателни  търсейки добър масажист в София, за да може да се насладим пълноценно на масажа, тъй като той е средство не само за физическа наслада, а и за душевно успокоение.

Добър масажистНо, като говорим за добри масажисти, трябва да признаем, че това определение не се приема еднозначно от всички хора. За едни добър е масажиста, които има история, дипломи и много практика, за други добър е масажиста, който има известни клиенти, а за трети най-добрия масажист е този, който ви е бил препоръчан от доверени хора.

Нашето разбиране за добрия масаж са съвсем различни. Добрия масажист преди всичко трябва да е добър човек. Положителната био енергия  на масажиста е един от най-важните фактори за хубавия масаж. Когато сте подложен на масаж вие сте в пряк енергиен контакт с масажиста и неговото цялостно състояние оказва влияние по-силно от масажните техники които използва. Знайте,че е много важно в какво състояние се намира масажиста по време на масажа – дали е ядосан, изморен или нещо го притеснява или точно обратното, дали е спокоен и отпочинал, всичко това е от огромно значение. Добрия масажист не прави повече от 3 масажа дневно, за това и цената на неговия масаж задължително ще е по-висока. След третия масаж се събира толкова негативна енергия, че една следваща масажна процедура би била слабо ефективна.

Post Categories: Видове масажи
Tags: , , , , , ,