Какво трябва да знаем за еротичния масаж

 

Самата дума еротика звучи много интимно, но и стимулиращо. Този вид масаж може да доведе до спокойствие и удовлетворение.

Редица изследвания показват, че хората от векове използват най-различни масажни еротични техники, с които да подобрят здравословното състояние като на себе си, така и на интимния партньор. В наши дни еротичен масаж се практикува не само у дома, но и в обществени салони, които имат необходимите условия за масаж.

Съществуват различни видове техники, както и редица масажни функции. В зависимост от тяхното изпълнение и крайния резултат те са различни. Най-разпространеният вид е еротичният масаж.

Всеки един масаж от този род има изключително много предимства. Като цяло еротичният масаж подобрява мускулната система, стимулацията на съединителната тъкан, подобрява циркулацията на кръвта и други телесни течности в организма, действа отпускащо.

Когато става въпрос за еротичен масаж, обикновено си представяме докосвания по най-чувствителните ерогенни зони на тялото. Безспорно, че когато двама души се докосват по специален начин, се получават много полезни ефекти. Резултатът не означава непременно оргазъм, така че ефектът може да бъде просто едно пълно спокойствие и отпускане на човешкия организъм.

Много научни изследвания показват, че благодарение на еротичния масаж се заздравяват семейните отношения. При практикуването му партньорите могат да получат такова удовлетворение, което никога в живота си преди не са имали. Доверието и хармонията между партньорите се увеличава, подобряват се емоционалните и личните взаимоотношения.

Независимо от различните техники на видовете еротичен масаж, основата е една и съща. Съсредоточава се върху правилното дишане, предварителна топла вана или топъл душ, аромотерапия, приглушена светлина, релаксираща музика…

Медицината доказва, че еротичният масаж подобрява общото здравословно състояние на организма, стига да са масажирани правилните точки по тялото. Този масаж е вид откровение – за да се чувства партньора комфортно по време на процедурата, той трябва да е обсъдил всички основни елементи. Само така масажът ще има пълен ефект.

Post Categories: Видове масажи
Tags: , , ,