Болкоуспокояващ масаж

болкоуспокояващ-масаж

Болкоуспокояващ масаж е предназначен за третиране на болезнените зони при пациенти с възпаления в съединителната тъкан и мускулите.

По изключение, тоест когато в процеса на масажиране попаднете на болезнени зони, се прилагат болкоуспокояващи похвати. Поставете върха на палеца върху болезнената зона, като притискате равномерно и малко по-силно, докато болката премине, така че масажираният да забележи само увеличения натиск. Този похват намира приложение най-вече при отстраняване на всекидневни оплаквания, като скованост в раменете, тила или болки в гърба. При по големите зони, като например тазобедрената, променете малко стратегията: масажирайте тези зони с по-силен натиск, като оставяте върха на палеца след активната фаза на движението на едно място в продължение на 7 до 10 секунди, след което преместете палеца малко напред и го задръжте известно време там. Научете се да практикувате масажа нежно и внимателно! Вероятно в началото ще бъдете неуверени, но нека това не ви обезкуражава. Помнете: „Никой не се родил научен! Повторението е майка на знанието!” И най-важното: „Майсторът се познава по работата!”

Болкоуспокояващ масажКакво да правим с болезнените зони?

При масажирането на рефлекторните зони вероятно ще попаднете на определени места, където пациентът реагира по-чувствително. Това може да се окажат симптоми на някои смущения, които вие не сте в състояние да определите само по опипване на зоните. Ако масажираният продължи да реагира чувствително при следващите процедури, трябва да се констултира с лекар! Видими промени по кожата, като например брадавици и мазоли, могат също да бъдат доказателство за натоварване в определени зони. Понякога се наблюдава поява на гъбички в рефлекторните зони на крака, които съответстват на даден орган, страдащ от хронично заболяване. Ако попаднете на много болезнено и чувствително място, прилагайте болкоуспокояващи похвати. Масажираният усеща в повечето случаи остра болка като от забит в кожата нокът. По изключение болката може да продължи на интервали. В този случай прекратете болкоуспокояващият похват и приложете активиращ. Масажирайте зоната активиращо четири-пет пъти, след което използвайте еднократно болкоуспокояващ похват. Болката ще утихне постепенно и ще изчезне напълно.

Post Categories: Видове масажи
Tags: