Болки в гърба, лекувани с масаж

massage-at-home

 

За да предотвратите болките в гърба си и да се отървете от тях, подходящ начин е да заложите на качествения, професионален масаж на гърба.

 

Рядко този вид болка е отделен вид заболяване, най-често тя е резултат от интензивно физическо натоварване или неправилно стоене.

 

Този проблем обичайно се проявява неочаквано – при рязко движение или ако пренасяме нещо тежко.

 

Статистиката сочи, че в над 50% от случаите, болките в тази област прерастват в хроничен проблем.

 

Болки в гърба, лекувани с масажНе е редно да чакаме болката да се появи и тогава да започваме да търсим помощ,  мерките следва да бъдат взети предварително, за да бъдем подготвени за подобни случаи.

 

Сред най-ефикасните средства за справянето с подобен проблем е качественият масаж при болка в гърба, направен от специалист по масажите.

 

С времето, масажът на гърба е доказал себе си като ефективен метод за избавяне от и предотвратяване на болките в областта на вашия гръб.

 

Болките във вашия гръб ще бъдат третирани по възможно най-добрия начин, ако масажите се провеждат регулярно, поне веднъж в седмицата.

 

Сред най-добрите видове масажи при болка в гърба е онзи, който се провежда с помощта на разнообразни видове етерични масла и вендузи – той оказва силно отпускащо въздействие върху мускулатурата на вашия гръб и засилва кръвообращението.

 

Друг тип масаж на гърба, който ще премахне силните болки в гърба ви е този, който се прави с предварително нагрети вулканични камъни. Тази масажна техника отпуска мускулите, успокоява ги и резултатира в лека, безболезнена процедура.

 

Ако обаче проблемът ви е сериозен и болките са с изключително голям интензитет, обмислете провеждането на цялостна масажна серия, като преди това се консултирайте с човек, който е специализиран в тази сфера. Така конкретния проблем ще бъде установен и най-подходящата терапия ще бъде избрана.

 

Най-честите видове масажи при проблеми с вашия гръб, са:

 

Лечебен, традиционен масаж – прилагат характерни движения и натиск с конкретна сила, биват използвани специфични медицински масла, специални масажни пособия.

 

Точков масаж – той е от източните техники на масаж и се прави само от специалисти. Ползват се „активните телесни центрове“.

 

Дълбоко-мускулен миотерапевтичен тип масаж – поставя акцента върху тъканите на мускулите, които са дълбоко в тялото. Чрез силен натиск натрупалото се напрежение в мускулите бива отстранено.

 

Преди да изберете масажната терапия против болка във вашия гръб – почерпете информация от експерт в областта, за да сте уверени, че терапията ще бъде съобразена с индивидуалните ви нужди и характеристики. Така тя ще бъде изцяло ефикасна.

Прочетете още по темата тук

 

Масаж на гръб

Post Categories: Видове масажи