Масаж на простатата

масаж-на-просатата

 

Масаж на простатата е по скоро лечебна процедура и се класифицира, като типичен лечебен масаж. Въпреки, че някои мъже прибягват до простатен масаж и за удоволствие, поради намиращите се в тази зона нервни окончания на  симпатиковата нервна система. Стимулирането на тази зона води до възбуждане на центровете на удоволствието в хипоталамуса. Повишават се нивата на адреналина и се получава временен стрес за нервната система, като цяло. Това състояние се описва като „екстаз“ и в много религиозни учения се смята,че настъпва пълно единение между дух и тяло.

Масаж на простататаОсен  чисто духовния аспект на масажа на простатата, той има и практични ползи на чисто физическо ниво.Такива са увеличаването на сексуалното желание и подсилване на половата функция. Много двойки практикуващи простатен масаж твърдят,че редовната стимулация на простатата непосредствено преди половия акт, допринася за видимо по-мощна ерекция от обичайната и като цяло увеличаване на продължителността на акта с около 3 до 5 минути. В едно скорошно изследване на Universitad Aótonoma de Barcelona, проведено след наблюдението на 32 двойки на различни възрасти, практикуващи веднъж седмично масаж на простатата, се доказва че продължителността и интензивността на оргазма при мъжа(еякулацията), са се увеличили с около 18% след  само шест месечна практика на масаж на простатата.

Най-масовото приложение на масаж на простатата е разбира се, като лечебна процедура за предотвратяване  и профилактика на простатит .Смята се че внимателното стимулиране на простатата с леки масажни движения спомага за по-доброто отделяне на патологичен простатен секрет при мъже с хронични заболявания.

Масажът на простатата се прави с бавни кръгови движения, с голямо внимание особено в началото, защото при по-груби движения са възможни наранявания и дискомфорт.  Препоръчва се масажиста да използва силиконови ръкавици или най-малкото да е с добре почистени ръце и изрязани нокти. В източната медицина тази техника е много добре усвоена и процедурата е съвсем рутинна и безрискова. Ако правите простатен масаж у дома с партньора си, само след една или две процедури, ще видите че няма нищо сложно и усещането е зашеметяващо.

Простатната жлеза се намира под пикочния мехур в малкия таз и има формата на малък кестен. Тя се намира в близост до ректума, поради което е достъпна за с пръстите на ръката. Тя е покрита със съединителна тъкан, а  в задната и част има оформена нещо като бразда, която я разделя на два дяла. Простатата е също така и полова жлеза, защото е отговорна за жизнеността на сперматозоидите. Между тестисите и простатната жлеза има пряка връзка. Знае се например, че след кастрация простатата спира да секретира и настъпва атрофия и обратното при инжектиране на полови хормони се наблюдава уголемяване на простатата и засилване на нейната секреция.

Масаж на простататаКак обаче на практика да направим масаж на простатата?

Най-често масажа се прави с показалеца на удобната за вас ръка. Използва се гумена или силиконова стерилна ръкавица за еднократно ползване. Опипването се прави внимателно и бавно. Нормално усещането е много приятно и често се появява възбуда. Ако се появи болка, това не е нормално и е сигнал за възпаление и проблем. Преди да започне масажа на простатата е добре  мъжът да изпразни пикочния си мехур, да легне по гръб със сгънати в коленете и разтворени в страни крака. Също така масаж на простатата може да се извърши и ако пациентът е наведен напред и се подпира на лакти върху масажна кушетка. Ако простатния масаж се прави  в странично положение, тогава пациентът лежи на дясната си страна  със сгънати в коленете крака.

Като цяло масажи на пениса и около ануса си приличат със стимулирането на G точката при жените.За това се смята,че масажа на простатата е много приятен и довежда много мъже до вътрешен оргазъм или до еякулация и изпразване.

Масаж на простатата трябва да се прави само от специалист-масажист. Ако мъжът е здрав и няма проблеми с простатата, масаж се прави веднъж седмично за около 15-тина минути с профилактична цел и за подобряване ерекцията и продължителността на половия акт. Това е един от видовете масажи, които водят до най-голяма релаксация на пациента.

Важно е да се отбележи,че масаж на простатата не се прави, когато пациента има остър простатит.

 

Масаж на простатата се предлага в София в студио за масажи VIP

 

Post Categories: Видове масажи
Tags: , ,