Лечебен масаж

лечебен-масаж-ревматични-заболявания

Лечебен масаж при ревматични заболявания

Лечебен масажЛечебната сила на ръцете може да помогне при ревматичните болки и оплаквания. Нежните методи на лечебен масаж успокояват болките и възпаленията, подобряват кръвоснабдяването , спомагат за бързото изхвърляне на отровните за организма вещества. Масажните техники допълват лекарката терапия.
Жълтият кантарион е една от най-въздействащите билки, познати на народната медицина. Открай време тази билка се прилага вътрешно срещу депресивни разстройства и страхови състояния, а външно – срещу мускулна болка и ревматични състояния. Съдържащите се в кантариона етерични масла действат болкоуспокояващо, противовъзпалително и охлаждащо – чудесни свойства при остри форми на заболявания в областта на опорно двигателния апарат. За аромамасажа се нуждаете от висококачествено масло от жълт кантарион. Разтриват се няколко пъти на ден засегнатите от ревматизъм части на тялото с маслото. Масажът допринася за успокояване на болките, активира изхвърлянето на токсините и стимулира оздравителните сили на организма. При хронични форми на ревматични заболявания може да масажирате и с по-силен натиск и да използвате разтриващи и омачкващи масажни техники, но при остри форми на ревматични възпаления трябва да се подхожда внимателно и да се втрива маслото с меки, поглаждащи и кръгообразни движения.
С помощта на акупресурата се постигат добри резултати в лечението на ревматичните заболявания. Необходимо е обаче да се прилага акупресура ежедневно в продължение на няколко седмици, без прекъсване. Един до два сеанса на ден – сутрин след ставане от сън и в ранния следобед – са достатъчни за постигане на целта.

Post Categories: Видове масажи